Egyik barátnőm nyáron Londonban járt,
és fantasztikus gasztro ajándékokkal tért haza. Köztük volt egy mézes-mustáros
szósz is, aminek nagyon örültünk, azonban csak most használtuk fel. Szerettünk
volna egy különlegesebb ételt készíteni belőle, valamilyen plusz dologgal
feldobni a receptet, hiszen a mézes-mustáros csirkét már mindenki ismeri.
Könnyed rozmaringos burgonyát és mediterrán balzsamecetes salátát képzeltünk el
hozzá. Íme, az eredmény!
Hozzávalók:
Mézes-mustáros hús:
700 g csirkemell
100 g mézes-mustáros
pác
5 g szárított chili
paprika
1 teáskanál (1g)
oregánó
Só és bors ízlés
szerint
Rozmaringos
burgonya:
1000 g burgonya
5 evőkanál (30g) olívaolaj
2 ág (1g) friss
rozmaring
Só és bors
Saláta:
200 g kevert
salátamix
50 g
koktélparadicsom
3 evőkanál (20g)
olívaolaj
1 evőkanál (12g)
citromlé
10 g balzsamecet
Só és bors
A csirkemellet vékony szeletekre
vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. Ezután egy
keverőtálba helyezzük a csirkemelleket és jól átforgatjuk a mézes-mustáros
pácban. Aki szereti a csípőset, az rakhat bele egy kevés mozsárban összetört
szárított chilit is. Fél órára félretesszük az egészet, hogy az ízek jól
összeérjenek. Eközben a burgonyát cikkekre vágjuk és feltesszük főni. A
burgonyát nem kell teljesen puhára főzni. Miután leszűrtük és jól
lecsepegtettük az egészet kevés olívaolajon egy forró serpenyőben, apróra vágott
friss rozmaringgal és egy kevés sóval, borssal ízesítve átpirítjuk. A csirkemellet
rostlapon (ha nincs, jó a serpenyő is) mindkét oldalát megsütjük.
A saláta mixet keverjük össze a
félbe vágott koktélparadicsomokkal, olívaolajjal, balzsamecettel és egy kevés
citromlével. Sózzuk meg ízlés szerint és fűszerezzük pár csipet szárított
bazsalikommal. Jól forgassuk össze az egészet és máris fogyasztható is.
Elkészítési idő: 45
perc + 30 perc pácolási idő
Kalóriatartalom:
2802,7 kcal; 700,6 kcal/adag
CH tartalom: 270,5g;
67,6 g/adag
4 adag
By
Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
csirkemell
|
700 g
|
1155
|
0
|
mézes-mustáros pác
|
100 g
|
256,3
|
61,6
|
chili paprika
|
5 g
|
2
|
0,4
|
oregánó
|
1 g
|
2,6
|
0,6
|
burgonya
|
1000 g
|
860
|
200
|
olívaolaj
|
50 g
|
442
|
0
|
friss rozmaring
|
1 g
|
3,3
|
0,6
|
kevert salátamix
|
200 g
|
60
|
3,4
|
koktélparadicsom
|
50 g
|
9
|
1,9
|
citromlé
|
12 g
|
3,7
|
0,3
|
balzsamecet
|
10 g
|
8,8
|
1,7
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése